Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos ir grūdai/ Mėsa/ Vaisiai ir uogos

Troškinta triušiena su žiediniais kopūstais ir slyvomis

Troškinta triušiena su žiediniais kopūstais ir slyvomis - bulviukose.lt

Troškiniui reikės:

  • 250 g triušienos filė (galite pakeisti vištienos krūtinėle)
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 200 g žiedinio kopūsto žiedynų
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 5 džiovintų slyvų
  • 100 ml grietinėlės
  • Žiupsnelio džiovinto šalavijo
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Košei reikės:

  • 1 stiklinės perlinių kruopų
  • 2 šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 3 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
  • Kelių svogūnų laiškų papuošimui
  • Lydyto sviesto kepimui

Gaminimo eiga:

Žiedinio kopūsto žiedynus sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite nuo užvirimo pusę minutės. Nukoškite vandenį, perpilkite žiedynus kuo šaltesniu vandeniu, kad atvėstų.

Džiovintas slyvas supjaustykite griežinėliais.

Triušienos filė supjaustykite pusės piršto storio griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su sviestu.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, kepinkite keptuvėje su sviestu, kol suminkštės. Baigiant kept, įdėkite susmulkintą česnako skiltelę. Maišydami kepkite dar kelias minutes. Sudėkite į svogūnus apkeptą triušieną, žiedinio kopūsto žiedynus, džiovintas slyvas, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais, šalavijais. Troškinį užvirkite ir pavirkite kelias minutes.

Smulkintus svogūnų laiškus, taip pat ir laiškus papuošimui ,trumpai apkepkite keptuvėje su sviestu.

Kruopas perplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite brinkt kelias valandas. Vandenį nupilkite, užpilkite kruopas švariu vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. Kai kruopos išvirs, nukoškite vandens perteklių, įmaišykite į kruopas sūrį ir kepintus svogūnų laiškus.

Patiekite troškinį su perlinių kruopų koše.

Troškinta triušiena su žiediniais kopūstais ir slyvomis - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply