Reikės:
- 1 vištos
- 6 šaukštų kambario temperatūros sviesto
- 3 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
- 1 česnako galvutės
- 1 šaukštelio grūstų žaliųjų pipirų
- Druskos
- Žolelių (rozmarino, baziliko, šalavijo, raudonėlio)
Gaminimo eiga:
Česnako skilteles smulkiai sukapokite ir sumaišykite su sviestu, sūriu, pipirais ir žolelėmis.
Norėdami įdaryti vištą po odele, pradėkite nuo kaklo. Įkiškite po odele pirštą ir švelniai atlupkite odelę nuo mėsos, stengdamiesi jos neįplėšti. Pakiškite po odele visą plaštaką ir atlupkite odelę nuo krūtinėlės, paskui nuo šlaunelių ir blauzdelių.
Šaukštu po odele sukrėskite sviesto-sūrio mišinį. Pirštais trindami odelę, paskleiskite sviestą.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol, įbedus pagaliuką į storiausią vietą, pradės bėgti skaidrios sultys.
Šaltinis: knyga Steven Raichlen “Barbekiu”
No Comments