Vištos krūtinėlės kepsnys su sraigių įdaru – garantuoju, nustebins net visko mačiusius!
Reikės:
- 1 vištos krūtinėlės
- Miltų
- Kiaušinio plakinio
- Džiūvėsėlių
- Druskos
Įdarui:
- 1/3 stiklinės sraigių mėsos
- 2 skiltelių česnako
- Sviesto kepimui
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 virto kiaušinio
- Smulkintų krapų (galima pamaišyti su petražolėmis ar gražgarste)
- Tarkuoto sūrio gabaliuko (dėkite mėgiamą, bet, kad nebūtų itin stipraus skonio ir aromato)
Padažas:
- Naudojau žolelių pesto padažą
Gaminimo eiga:
Krūtinėlę nuimkite nuo kaulo, nupjaukite mažąsias filiukes. Kad kepsnys nebūtų monstrinis apipjaustykite kraštus. Aš padariau po ~170g. Storojoje pusėje per visą kepsnio ilgį siauru peiliu padarykite kišenėlę, į kurią vėliau dėsite įdarą. Kepsnius įtrinkite druska.
Sraiges pasmulkinkite. Į keptuvę įdėkite gabaliuką sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite. Dėkite smulkintas česnako skilteles ir trumpai pakepkite, sudėkite sraiges ir kepkite dar kelias minutes. Pasūdykite, papipirinkite. Atvėsinkite.
Sraiges sumaišykite su kubeliais pjaustytu kiaušiniu, sūriu, žolelėmis. Įdarą sukiškite į kepsniuose paruoštas kišenėles.
Kepsnius apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose. Į skardelę įpilkite aliejaus, dėkite į ją kepsnius ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Apverskite, sumažinkite temperatūrą iki 150C ir kepkite dar 15-20 minučių. Išėmus pailsinkite keletą minučių.
Vištos krūtinėlės kepsnys su sraigių įdaru gali būti patiekiamas su ryžiais, bulvių koše, keptų daržovių piure ar polenta.
Jums taip pat gali būti naudingas įrašas kaip paruošti sraiges.
2 Comments
Odeta
2012-06-09 at 15:24NOOOORRRRIIIUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Laura
2012-06-09 at 18:28😛