Žemės riešutų sviesto sausainiai – labai skanūs ir paprastai pagaminami.
Žemės riešutų sviesto sausainiai:
- 110 g kambario temperatūros sviesto
- 180 g žemės riešutų sviesto
- 100 g rudojo cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- Vanilinio cukraus
- 2 šaukštai grietinėlės (tinka ir pienas)
- 200 g kvietinių miltų (man prireikė šiek tiek daugiau)
- 0,5 šaukštelio druskos
- Skaldytų lazdyno riešutų
Gaminimo eiga:
Sviestą, žemės riešutų sviestą ir cukrų išsukite iki purumo.
Įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinėlę ir išsukite iki vientisos masės.
Miltus sumaišykite su druska, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir sumaišykite su išsukta mase. Stenkitės ilgai neminkyti. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai įdėkite į šaldytuvą.
Iš tešlos formuokite rutuliukus, delnais juos šiek tiek suplokite, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, paspauskite šakute ir pabarstykite skaldytais lazdynų riešutais.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 7-10 minučių.
(Šaltinis: žurnalas „Moteris”)
Jums taip pat gali patikti sausainių su žemės riešutų sviestu ir bananais receptas.
Komentarų nėra