Česnakų sriuba pirmas vaistas pajutus peršalimo simptomus.
Pirmas mano patiekalas iš knygos “Sezoninė virtuvė” – energijos suteikianti, sveikatinanti, labai skani sriuba.
Sriubai reikės:
- 1 l vištienos sultinio
- 3 česnako galvučių
- 2 lauro lapų
- Žiupsnelio šafrano
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
- 2 kiaušinių trynių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Česnakiniam batonui:
- 1 prancūziško batono
- 100 g minkšto sviesto
- 8 česnako skiltelių
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
Gaminimo eiga:
Į verdantį vištienos sultinį sudėkite nuvalytas česnako skilteles, šafraną, lauro lapus ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Kai išvirs, išimkite lauro lapus, sriubą sutrinkite smulkintuvu, dar kartą užvirkite. Kiaušinio trynius sumaišykite su aliejumi ir, maišydami sriubą, plona srovele juos supilkite. Daugiau sriubos užvirint nereikia. Prieš patiekiant sriubą pabarstykite pipirais.
Česnakiniam batonui sviestą sumaišykite su smulkintomis česnako skiltelėmis, citrinos žievele ir čiobreliais. Batoną supjaustykite riekelėmis, bet įpjaukite ne ligi galo. Į kiekvieną įpjovą įterpkite česnakinio sviesto. Likusį užtepkite ant viršaus. Batoną susukite į foliją ir kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Duoną prie sriubos patiekite karštą.
Prancūziško batono neturėjau, todėl ant baltos duonos riekelių užtepiau česnakinio sviesto ir paskrudinau orkaitėje.
Česnakų sriuba – česnakų fanams!
2 Comments
Rennie
2014-02-03 at 19:22Kaip smagu, kad jau išbandei ir knygą panaudojai pagal paskirtį 🙂 Lydeka į šią knygą nebetilpo 😉 dar tiek daug visko buvo suplanuota į ją sutalpinti, bet kad jau ir taip beveik 500 psl. gavosi 😉 Dėkui!
Laura
2014-02-03 at 19:23Rennie, nėra už ką Dėl lydekos, tai taip ir pagalvojau…netilpo 🙂