Receptai/ Jautiena/ Aukso fondas/ Mėsa

Kepti jautienos cukriniai kaulai

Kepti jautienos cukriniai kaulai

  • Jautienos cukrinių kaulų
  • Jūros druskos
  • Saujelė petražolių lapelių
  • 1/4 raudono svogūno
  • Apie 10 pasmulkintų kaparėlių
  • Druskos, maltų pipirų
  • Citrinos sulčių

Kaulus sudėkite į skardą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.

Salotoms petražoles pasmulkinkite, svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kaparėliais, druska, pipirais ir citrinos sultimis.

Karštas kaulų smegenis kabinkite šaukšteliu, dėkite ant skrudintos bulkos, pabarstykite jūros druska, dėkite žiupsnelį salotų ir valgykite 😉

Jums taip pat gali patikti

11 Comments

  • Reply
    Odeta
    liepos 10, 2013 at 3:00 am

    Aš vis matydavau juos valgant visokiuose užsienio restoranuose ir niekaip negalėjau suvokti, kaip žmonės gali tokius dalykus valgyti…dabar Vilniuje Boff restorane prie mėsos kepsnio pateikia ir puselę tokio kaulo, tad aš irgi galiu pasigirti, kad paragavau tokį delikatesą. Skanu, bet labai riebu, bent jau man taip pasirodė;)

  • Reply
    Laura
    liepos 10, 2013 at 6:27 am

    Pas mane darbe irgi prie kepsnio patiekiamas toks kaulas. Maniškiame variante rūgštokos salotėlės subalansuoja visą riebumą 😉

  • Reply
    Jurga
    liepos 10, 2013 at 9:13 am

    O wow… Kaip noriu išbandyt.

  • Reply
    R.
    liepos 10, 2013 at 11:04 am

    O kur galima nusipirkti tokių kaulų? Turguje?

  • Reply
    Vita
    liepos 11, 2013 at 7:25 am

    Aš irgi vis paskaitinėju receptus šiems kauliukams, bet vis nesiryžtu. O jei bus nevalgoma… 😀 Bet labai norėtųsi paragauti 🙂

  • Reply
    Laura
    liepos 11, 2013 at 7:31 am

    R., nežinau ar yra turguje, bet reikia pabandyt paieškot….aš saviškius iš savo darbo (restorano, kuriame dirbu) gavau.
    Vita, tai, kad valgoma 🙂

  • Reply
    Vita
    liepos 11, 2013 at 11:50 am

    Na ne, matau, kad valgoma, bet o jeigu, kai aš pagaminsiu, jie nevalgomi taps 😀

  • Reply
    Laura
    liepos 11, 2013 at 12:02 pm

    Vita, jie kapeikas kainuoja, jei ką be didesnių nuostolių galėsi antrą kartą bandyti 🙂

  • Reply
    Martyna
    liepos 14, 2013 at 11:21 am

    Eina sau, čia turbūt keisčiausias receptas, iki šiol per skonių blogą pamatytas. Dievaži, nežinojau, kad kaulus galima taip valgyt. Iš tiesų net nežinau, ar norėčiau paragaut 😀 O įdomu, kodėl jie vadinasi cukriniais?

  • Reply
    Laura
    liepos 14, 2013 at 8:51 pm

    Martyna, nežinau kodėl cukriniai, liaudiškai kažkodėl taip vadinami 😉

  • Leave a Reply