Daržovės/ Receptai/ Duonos su mielėmis/ Duona/ Graikiniai riešutai/ Sūriai/ Miltiniai gaminiai nesaldūs/ Pieno produktai/ Riešutai, sėklos/ Topinambai

Duona su topinambais, riešutais ir sūriu

Duona su tiponambais ir riešutais

  • 250 ml pieno
  • 200 g topinambų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • Žiupsnelis tarkuoto muškato riešuto
  • Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
  • 3 šaukštai skrudintų smulkintų graikinių riešutų
  • 40 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 220 g kvietinių miltų
  • 130 g rupių kvietinių miltų

Topinambus šepetuku gerai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą, užpilkite pienu ir virkite, kol suminkštės. Masę sutrinkite smulkintuvu.

Sudėkite visus produktus į duonkepę pagal jos rekomendacijas. Aš maišiau ir  kildinau tešlą įjungusi “Dought” programą.

Pakilusią tešlą išimkite, perminkykite, suformuokite norima forma, pabarstykite miltais ir, uždengę rankšluostėliu, palikite, kad pakiltų dvigubai.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps ir gražiai apskrus.

P.S. Skani, drėgna, minkštą, universali – kaip ir visos duonelės su daržovėmis.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply