Skrudinti pievagrybiai su česnakais ir čiobreliais – puikus užkandis ir garnyras. Paskrudintus pievagrybius dar galite apibarstyti tarkuotu sūriu, bus dar skaniau 🙂
Skrudinti pievagrybiai:
- 450 g mažų pievagrybių
- 2 šaukštų šviežių čiobrelių
- 3 šaukštų aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukšto balzamiko acto
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Stipriai įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sudėkite nepjaustytus pievagrybius. Kepkite ant didelės ugnies maišydami ~5 minutes. Nepridėkite į keptuvę per daug pievagrybių, nes tada jie atvėsint keptuvę ir ne gražiai keps, o virs.
Tada sudėkite smulkintus česnakus bei čiobrelius. Kepkite ant vidutinės ugnies dar minutę.
Apskrudusius grybus sudėkite į dubenį, pabarstykite druska bei pipirais, suberkite petražoles, užpilkite balzamiko acto šlakelį ir išmaišykite. Patiekite kaip garnyrą arba šiltą užkandį su įvairiomis duonelėm.
(Šaltinis čia)
Daugiau grybų receptų.
1 Comment
Laura
2021-05-04 at 16:01Džiaugiuosi, kad patiko 🙂