Aštuonkojai troškinti daržovių ir grietinėlės padaže. Labai simpatiškas, nesunkus ir spalvingas patiekalas. Lietuvoje mažų aštuonkojų ieškokite šaldytų produktų skyriuose. Jums taip pat gali patikti aštuonkojų, pankolių ir alyvuogių troškinys.
Aštuonkojai troškinti padaže:
- 0,5 kg mažų aštuonkojų
- Aliejaus kepimui
- 1 svogūno
- 4 skiltelių česnako
- 1 saliero stiebo
- 2 pomidorų
- 0,5 aitriosios paprikos
- 1 lauro lapo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 100 ml grietinėlės
- Kelių „plaukelių” šafrano
Gaminimo eiga:
Puode, kuriame troškinsite, pakepinkite su aliejumi smulkintus svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir saliero stiebą. Sudėkite į puodą aštuonkojus, nublanširuotus, kubeliais pjaustytus pomidorus, lauro lapą, paskaninkite druska, pipirais. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir troškinkite uždengę 40 minučių. Supilkite grietinėlę, sudėkite šafraną, pavirkite dar 5 minutes.
Aštuonkojai troškinti patiekiami su bulvėmis arba makaronais. Patiekiau su sepijų rašalu dažytais makaronais.
(Šaltinis)
Komentarų nėra