Kepta antis – paprastas receptas, kurį labai lengva pagaminti. Dėl temperatūrų kaitaliojimo kepimo metu, anties odelė gražiai apskrunda, o mėsa tampa minkšta, sultinga ir krentanti nuo kaulo.
Kepta antis:
- 1 anties apie 2 kg
- 1 šaukštelio kadagio uogų
- 5 skiltelių česnako
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 4 lauro lapų
- 1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės
- 2 šaukštų aliejaus
- 3 morkų
- 2 svogūnų
Gaminimo eiga:
Sutrinkite smulkintuvu aliejų, lauro lapus, česnako skilteles. Įmaišykite į sutrintą masę pipirus ir apelsino žievelę. Įtrinkite marinatu antį ir palikite vėsiai marinuotis per naktį. Likus porai valandų iki kepimo, įtrinkite antį druska.
Morkas supjaustykite piršto storio griežinėliais, svogūnus – skiltelėmis. Sudėkite daržoves į kepimo formą, sulyginkite, ant viršaus uždėkite antį krūtinėle į viršų.
Dėkite antį į iki 210 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 130 °C ir kepkite dar 3 valandas. Kepimo metu palaistykite susikaupusiomis kepimo sultimis. Pasibaigus kepimo laikui, vėl pakelkite temperatūrą iki 210 °C ir kepkite laistydami kepimo sultimis apie 30 minučių arba, kol gražiai apskrus. Ar tikrai antis iškepė, patikrinkite įsmeigdami į storiausią vietą pagaliuką – turi bėgti skaidrios sultys.
Komentarų nėra