Troškintas triušis su paprikomis – lengvai pagaminamas, įvairiaspalvis patiekalas.
Troškintas triušis su paprikomis:
- 1 šviežio triušio
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų sviesto
- 1 šaukšto šviežių smulkintų šalavijo lapelių
- 1 šaukšto šviežių čiobrelių lapelių
- 5 šaukštų balto vyno acto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 svogūno
- 1 raudonos paprikos
- 1 geltonos paprikos
- 1 žalios paprikos
- 1 mažos skardinės (apie 400 g) smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse
Gaminimo eiga:
Triušį supjaustykite gabalais. Į keptuvę įpilkite 3 šaukštus aliejaus, įdėkite šaukštą sviesto, įkaitinkite, sudėkite triušio dalis ir gražiai apkepkite iš visų pusių. Baigiant kept sudėkite šalavijus, čiobrelius, pagardinkite druska, pipirais, supilkite balto vyno actą, įpilkite dar 5 šaukštus vandens ir troškinkite uždengę ant silpnos ugnies vieną valandą.
Svogūną supjaustykite skiltelėmis, paprikas – juostelėmis. Į kitą keptuvę supilkite likusį aliejų ir sviestą, sudėkite svogūnus, paprikas ir kepkite vis pamaišant ant silpnos kaitros pusvalandį. Baigiant kept, pagardinkite druska, pipirais, supilkite konservuotus pomidorus ir kepkite dar kelias minutes.
Supilkite keptas paprikas ant troškintos triušienos, išmaišykite, pakaitinkite dar apie 5 minutes.
Receptas iš knygos „The Silver Spoon”
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra