Daržovių receptai/ Kiaušinių receptai/ Sūrio ir varškės patiekalai

Kiaušinienė su keptais smidrais (šparagais) ir sūriu

Kiaušinienė su keptais smidrais (šparagais) ir sūriu

Kiaušinienė su keptais smidrais – tai pavasario gaivos ir kreminio švelnumo derinys, puikiai tinkanti pusryčiams ar lengvai vakarienei. Kai smidrai pasirodo turgeliuose ar parduotuvių lentynose, tai signalas, jog pavasaris jau pilnai įsibėgėjęs. Ši daržovė ne tik vilioja savo spalva, bet ir išsiskiria subtiliu skoniu, kuris puikiai dera su kreminiu kiaušinių švelnumu. Kiaušinienė su smidrais – tai ne tik maistingas, bet ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris gali tapti tikra šventė lėkštėje. Šalia puikiai dera tarkuotas parmezanas, suteikiantis patiekalui papildomos pikantiškumo.

Kiaušinienė su keptais smidrais. Reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 1 šaukšto sviesto kepimui
  • 5 šaukštų grietinėlės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų smulkintų laiškinių česnakų laiškų. Taip pat tiks ir paprasti svogūnų laiškai

Taip pat reikės:

  • 10 smidrų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio

Gaminimo eiga:

Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip, ypač jei norite greitesnio būdo  – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ten kur reikia ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.

Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir sudėkite smidrus. Kepkite juos ant vidutinės kaitros, kol jie šiek tiek apskrus, tačiau išliks traškūs – tai užtruks vos kelias minutes. Baigiant kepimą, pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.

Dabar pereikite prie kiaušinienės. Pasirinkite storadugnę keptuvę, kad šiluma pasiskirstytų tolygiai. Į neįkaitintą keptuvę įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir pradėkite švelniai kaitinti ant pačios mažiausios ugnies. Nuolat maišykite mentele, kol kiaušiniai pradės tirštėti. Šiuo metu supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Svarbiausia – neperkaitinkite! Jei pastebite, kad kiaušiniai ima kepti per greitai ir formuojasi pluta, trumpam nukelkite keptuvę nuo ugnies, o temperatūrai sumažėjus – grąžinkite.

Kai kiaušinienė tampa minkšta ir kreminė, įmaišykite smulkintus laiškinius česnakus.

Kiaušinienę dėkite į lėkštę, šalia sudėkite traškius smidrus, o viršų pabarstykite tarkuotu parmezanu. Skanaus!

Jums tai pat gali patikti gaivios ir sočios salotos su smidrais ir fetos sūriu.

Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI