T-bone kepsnys marinuotas kavos marinate – pikantiškas ir skanus. Kam pabodo paprasti kepsniai – išbandykite šį receptą 🙂
Reikės:
- 2 T-bone kepsnių
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Marinatui reikės:
- 1/4 stiklinės espresso kavos
- 2,5 šaukšto sojos padažo
- 1 šaukštelio balto vyno acto
- 1,5 šaukšto rudo cukraus
- 5 grūstų juodųjų pipirų grūdelių
- 0,5 smulkiai pjaustyto nedidelio svogūno
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- 0,5 šaukšto džiovinto raudonėlio
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Garnyrui reikės:
- 1 nedidelio svogūno
- Lydyto sviesto kepimui
- 2 saujų voveraičių
- 1 saujos šparaginių pupelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- Mėgiamų raugintų arba marinuotų daržovių
Marinatui skirtus produktus sumaišykite. Į marinavimui skirtą indą suėkite kepsnius, užpilkite juos marinatu. Laikykite kepsnius šaldytuve per naktį.
Prieš kepant, išimkite kepsnius iš marinato, nuvalykite. Kepsnius dėkite į įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius pabarstykite druska, pipirais, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti. Jei kepsnys labai didelis, pabaikite jį kept orkaitėje.
Garnyrui supjaustykite svogūną kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Sudėkite į svogūnus voveraite ir kepkite maišydami apie 10 minučių. Sudėkite nublanširuotas ir pasmulkintas šparagines pupeles, pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę. Virkite kol užvirs.
T-bone kepsnys marinuotas kavos marinate patiekiamas su voveraičių ir šparaginių pupelių garnyru, mėgiamomis raugintomis arba marinuotomos daržovėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų iš mėsos.
Komentarų nėra