Lėtai kepti burokėliai – gali būti naudojami garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų, kaip sudėtinė dalis salotoms. Pavyzdžiui patiekite juos su ožkos sūriu ir skrudintais riešutais.
Lėtai kepti burokėliai:
- Kelių burokėlių
- 1 šaukšto lydyto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlako balzamiko acto
- 3 skiltelių česnako
- 1 šaukšto šviežio mairūno lapeli
Gaminimo eiga:
Burokėlius nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite kartu su sviestu į keptuvę.
Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais.
Įjunkite minimalią viryklės kaitrą ir kepkite burokėlius uždengę ir retkarčiais pamaišydami 1 – 1,5 valandos arba kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir kepkite dar 5 – 7 minutes. Tada burokėlius pagardinkite, druska, pipirais, supilkite balzamiko actą, padidinkite kaitrą ir kepkite kol balzamiko actas nugaruos.
Prieš patiekiant, apibarstykite burokėlius mairūnais.
Taip kepti galite bet kokias šaknines daržoves – morkas, salierus, pastarnokus, petražolės šaknis, taip pat pankolius. Žoleles naudokite mėgiamas – čiobrelius, raudonėlius, petražoles, šalavijus ir t.t.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra