Kiaušinienė su rūgštynėmis – tikras pavasaris jūsų lėkštėje. Rūgštynes taip pat galite naudoti salotoms, sriuboms, troškiniams, įdarams, padažams.
Kiaušinienė su rūgštynėmis:
- 2 kiaušinių
- Saujelės šviežių rūgštynių lapelių
- 1 nedidelio svogūno
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 šaukšto grietinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu.
Sudėkite į svogūnus rūgštynes. Trumpai pakepinę suleiskite kiaušinius ir kepkite maišant ant silpnos kaitros.
Pagardinkite druska, pipirais.
Baigiant kept įdėkite grietinės, kepkite maišydami kol kiaušinius sutrauks. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.
Receptas iš knygos „Maistiniai augalai”
Nemokamas laukinių valgomų augalų receptų leidinys.
Daugiau receptų iš laukinių valgomų augalų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra