Salotos su keptu sūriu ir medaus – garstyčių padažu fantastiškas būdas panaudoti mūsų lietuvišką saldaus pieno arba varškės sūrį.
Sūriui:
- Balto varškės sūrio riekelių
- Smulkinto česnako
- Sezamo sėklų
- Čili pipirų (turima forma)
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
Salotoms:
- Salotų lapų
- Pomidoro
- Svogūnų laiškų
- Laiškinio česnako
- Gražgarsčių
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Medaus
- Garstyčių (kremines galite pamaišyti su rupiomis)
- Balto vyno acto (arba citrinos sulčių)
- Smulkinto česnako
- Druskos
Gaminimo eiga:
Foliją ištepkite aliejumi, ant jos pabarstykite pusę česnako, sezamo, čili ir druskos. Sudėkite ant viršaus sūrio riekeles, Suberkite likusius česnaką, sezamą. čili ir druską. Foliją užlankstykite ir kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Foliją atlenkite, kad sūris apskrustų ir kepkite dar apie 10 minučių.
Salotoms daržoves susismulkinkite kaip mėgstate.
Padažui viską sumaišykite. Jei padažui reikia tikslių proporcijų galite pasigaminti pagal šį receptą.
Lėkštėje sudėliokite daržoves, sudėkite pasmulkintą dar šiltą sūrį ir užliekite padažu.
Salotos su keptu sūriu ir medaus – garstyčių padažu puikus pasirinkimas pietums.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra