Daržovės/ Aukso fondas/ Subproduktai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kopūstų blynai – skaniausi receptai

Blynas iš kopūsto su lašiša

Kopūstų blynai sužavėjo paprastumu, skoniu ir universalumu. Receptas tik iš kelių ingredientų. Blyną galite valgyti vieną pavyzdžiui su jogurtiniu padažu arba patiekti ant viršaus uždėję įvairių priedų.

Vieną kartą kopūstų blyną patiekiau su imbieru ir česnaku keptomis krevetėmis. Papuošiau bazilikų lapeliais. Valgėme su naminiu Chili sweet padažu.

Antrą kartą uždėjau naminės sūdytos lašišos ir marinuotų mėlynųjų svogūnų. Valgėme su jogurto – avokado padažu 🙂

Trečią – kopūstų blyną pagardinau virtomis kiaulių kojomis, keptais kiaušiniais, marinuotais svogūnais, raugintais agurkais.

Dar viena idėja – dėti ant blyno keptus arba virtus marškinėliuose kiaušinius, paskrudintą šoninę, avokado griežinėlius ir palaistyti klevų sulos sirupu. Žodžiu fantazijos ir šaldytuvo likučių reikalas 🙂 Išbandykite – kopūstų blynai jums tikrai patiks 🙂

Kopūstų blynai:

  • 0,5 vidutinio kopūsto (tarkuoto apie 800 g)
  • 3 kiaušinių
  • 4 šaukštų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 4 šaukštų sezamų sėklų
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Kopūstą supjaustykite (sučečkavokite) plonais šiaudeliais. Jei turi mandolinos tipo tarką arba kombainą su pjaustyklę – sutarkuokite nustatę ploniausio tarkavimo padėtį.

Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais.

Supilkite kiaušinių masę į kopūstus, paspaudydami gerai išmaišykite. Sudėkite miltus, vėl gerai išmaišykite.

Kopūsto masę sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, suplokite, išlyginkite. Ant viršaus paskleiskite sezamų sėklas. Paspauskite jas šaukštu, kad geriau priliptų. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės ir kepkite kopūsto blyną uždengę keptuvę dangčiu 10 minučių.

Po 10 minučių apverskite ir uždengus kepkite vėl 10 minučių. Kad blyną būtų patogiau apversti, naudokite keptuvę kuo žemesniais borteliais ir apvertimui naudokite keptuvės diametro lėkštę. Kai blyną reiks versti, nuimkite nuo keptuvės dangtį, uždėkite vietoje dangčio lėkštę ir staigiu judesiu, prilaikydami už lėkštės dugno, apverskite keptuvę aukštyn dugnu. Blynas liks lėkštėje, kurį jūs gražiai įleisite į keptuvę ir galėsite toliau kepti. Kai blynas iškeps, reikės jį vėl apversti, kad sezamų  sėklos būtų viršuje. Panaudokite tokią pačia apvertimo techniką.

Patiekite kopūsto blyną su priedais ir padažais. Recepto šaltinis Lengva virtuvė

Kopūstų blynas su virtomis kiaulių kojomis, kiaušiniais, raugintais agurkais ir marinuotais svogūnais.
Kopūsto blynas su kiaulių kojomis ir kiaušiniaisKopūstų blynas su sūdyta lašiša, ikrais, jogurto – avokadų padažu, marinuotais svogūnais.Kopūstų ir lašišos užkandisKopūsto blynas su krevetėmis gardintomis imbieru ir česnaku.Blynas iš kopūsto su krevetėmisKopūstų apkepas

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI