Močiutės „Vėliava” – taip ir vadindavom močiutės firmines salotas (mišrainę), besipuikuojančias ant šventinio stalo mums atvažiavus jos aplankyti 🙂 Receptas labai elementarus, vos keli ingredientai, bet salotos labai skanios ir spalvingos. Viršutinėje nuotraukoje matote močiutės pagamintas salotas, apatinėje mano improvizacija užkandėlių tema 🙂
Močiutės „Vėliava”:
- 300 g karšto rūkymo kiaulienos nugarinės
- 1 ilgavaisio agurko arba 300 g trumpavaisių
- 6 vidutinių kietai virtų kiaušinių
- 4 šaukštų majonezo
- 2 šaukštų grietinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Krapų (nebūtinai)
Gaminimo eiga:
Karšto rūkymo kumpelį, kiaušinius ir agurką supjaustykite šiaudeliais.
Majonezą sumaišykite su grietine. Pagardinkite druska, pipirais.
Palmiską ar pailgą lėkštę ištepkite majoneziniu padažu.
Supjaustytus kumpelį, agurką ir kiaušinį sudėkite juostomos taikydami spalvas taip, kad gautųsi lietuviška trispalvė. Ant agurkų pabarstykite krapukų.
Puikiai tiks patriotiškoms ir kitoms šventėms, taip pat kas dienai.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
alba
2011-07-05 at 10:25Ar užteks tik patepti lėkštę?
Laura
2011-07-05 at 10:58Alba, krauk majonezo kiek tau atrodo reikia 😉