Obuolių pyragas su sirupu – labai skanus ir elegantiškas desertas.
Obuolių pyragas su sirupu:
- 250 ml miltų
- 125 g šalto sviesto
- Žiupsnelio druskos
- Vandens
- 1 kiaušinio trynio (jei darysit iš dvigubos normos, naudokite visą kiaušinį – su baltymu)
- 4 obuolių (naudojau antaninius)
- 125 ml cukraus
Gaminimo eiga:
Suberkite miltus ir druską į dubenį, sviestą įtarkuokite burokine tarka ir trinkite pirštais, kol pradės darytis trupiniai.
Į matavimo indą įleiskite kiaušinio trynį ir užpilkite jį šaltu vandeniu iki 70 ml padalos. Užpilkite ant miltų ir minkykite 1-2 minutes, kol tešla taps minkšta ir lipni. Tešlą apibarstykite trupučiu miltų, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais. Įklokite į ją iškočiotą tešlą, taip, kad būtų su borteliais.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, padalinkite į ketvirčius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Sėklalizdžius užpilkite vandeniu (apie 150 ml) ir virkite 15 minučių. Nukoškite įdėkite du šaukštus cukraus, virkite kol sutirštės.
Obuolių griežinėlius perklodami išdėliokite ant tešlos ir apibarstykite cukrumi. Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje kol obuoliai gražiai parus, o tešla taps traški.
Prieš patiekiant palaistykite sirupu.
(Šaltinis: čia)
2 Comments
Inga
2011-10-03 at 12:01Tikiuosi rytoj ir man pavyks jo paragauti? 😉
Laura
2011-10-03 at 12:11Och tu ! Čia ką, namiokas ?!