Kruopos ir grūdai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Tinginių duona

Tinginių duona arba duona, kurios nereikia minkyti - bulviukose.lt

Tinginių duona arba duona, kurios nereikia minkyti.

Tinginių duona:

  • 430 g miltų (galima maišyti….skaniausia lygiomis dalimis balti kvietiniai su rupiais kvietiniais arba balti kvietiniai su ruginiais)
  • 345 ml vandens
  • ¼ arbatinio šaukštelio sausų mielių
  • 1 ¼ šaukštelio druskos
  • alyvuogių aliejaus indui patepti
  • miltų (duonai pabarstyti) (galima naudoti nebūtinai miltus, tinka sėlenos, kukurūzų miltai ir pan.)
  • (Į tešla galima įdėti saulėgrąžų, skrudintų sezamo sėklų, kmynų ir visokių kitokių panašių gėrybių)

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, druską ir mieles. Supilkite vandenį ir išmaišykite. Maišykite greitai ir labai trumpai (nuo 30 sekundžių iki 1 minutės).

Tinginių duona arba duona, kurios nereikia minkyti - bulviukose.lta tapti pakankamai skysta.

Tešlą išverskite ant lengvai pamiltuoto paviršiaus ir, paėmę už kraštų, perlenkite pusiau du kartus. Pailsinkite tešlą 15 minučių.

Suformuokite iš tešlos kamuolį, medvilninį rankšluostėlį gausiai pabarstykite miltais.  Ant pabarstyto rankšluosčio dėkite tešlą ir taip pat apibarstykite miltais. Uždenkite tešlą rankšluostėlio kraštais ir leiskite pakilti 1-2 valandas kambario temperatūroje arba kol tešla padvigubės.

Į orkaitę įdėkite kepimo indą su dangčių (keraminį, stiklinį ir pan……aš kepiau špižiniame britvone) ir įkaitinkite iki 250-260 °C temperatūros.

Kai tešla padvigubės, atsargiai nuimkite karštą puodo dangtį ir suverskite tešlą į įkaitintą puodą. Uždenkite dangčiu ir kepkite 30 minučių. Dangtį nukelkite, sumažinkite kaitrą iki 220 °C ir kepkite neuždengtą dar 10-15 minučių, kol kepalas gražiai paruduos.

(Šaltinis: receptų pilnas internetas, bet vadovavausi Žaidimų aikštele)
(Vizualiai: čia)

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI