Gandro kukelė – juokais galima pavadinti lietuvišku krosantu. Tešla sluoksniuojama su riebalais. Tik sviestą atstoja lašiniai, o kvietinę tešlą kvietinės ir ruginės miksas 🙂 Daugiau lietuviškų patiekalų rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.
Gandro kukelė:
- 100 g ruginių miltų
- 100 g kvietinių miltų
- ~0,5 stiklinės karšto sūdyto vandens
- Linų sėmenų
- Kiaušinio plakinio
- Gabalėlio karšto rūkymo lašinių
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite, pamažu pilkite vandenį ir maišykite tol, kol tešla taps standi ir kočiojama. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti.
Plonai iškočiokite, pertepkite pašildytu lašiniu, sulenkite pusiau ir vėl kočiokite. Taip kartokite dar 3 kartus. Stikline išspauskite paplotėlius.
Dėkite į riebalais pateptą skardą, aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sėmenimis.
Kepkite 180C orkaitėje kol gražiai parus.
(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo”)
2 Comments
Forelle
2011-11-04 at 17:19Greitai susisukai. Kaip matau sluoksniuoti gavosi? Reikės kada išbandyti, atrodo visai skaniai pakramsnojimui
Laura
2011-11-04 at 19:02Nu jo susisluoksniavo ir išsipūtė. Pakramsnojimui gal ir neblogai. Ir su sezamu tiktų.