Lietuviški patiekalai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Gandro kukelė

Gandro kukelė - bulviukose.lt

Gandro kukelė – juokais galima pavadinti lietuvišku krosantu. Tešla sluoksniuojama su riebalais. Tik sviestą atstoja lašiniai, o kvietinę tešlą kvietinės ir ruginės miksas 🙂 Daugiau lietuviškų patiekalų rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.

Gandro kukelė:

  • 100 g ruginių miltų
  • 100 g kvietinių miltų
  • ~0,5 stiklinės karšto sūdyto vandens
  • Linų sėmenų
  • Kiaušinio plakinio
  • Gabalėlio karšto rūkymo lašinių

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite, pamažu pilkite vandenį ir maišykite tol, kol tešla taps standi ir kočiojama. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti.

Plonai iškočiokite, pertepkite pašildytu lašiniu, sulenkite pusiau ir vėl kočiokite. Taip kartokite dar 3 kartus. Stikline išspauskite paplotėlius.

Dėkite į riebalais pateptą skardą, aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sėmenimis.

Kepkite 180C orkaitėje kol gražiai parus.

(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo”)

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

2 Comments

  • Reply
    Forelle
    2011-11-04 at 17:19

    Greitai susisukai. Kaip matau sluoksniuoti gavosi? Reikės kada išbandyti, atrodo visai skaniai pakramsnojimui

  • Reply
    Laura
    2011-11-04 at 19:02

    Nu jo susisluoksniavo ir išsipūtė. Pakramsnojimui gal ir neblogai. Ir su sezamu tiktų.

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI