Daržovės/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Lydekos kepsnys su svogūnų kepure ir bulvių – morkų koše

Lydekos kepsnys su svogūnų kepure ir bulvių-morkų koše

Kepsniams reikės:

  • 2 lydekos file gabaliukų
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio laimo sulčių

Svogūnų kepurei:

  • 2 svogūnų
  • Aliejaus kepimui
  • Šlakelio balzaminio acto
  • Druskos
  • Nubraukto šaukštelio grūdėtų garstyčių

Košei:

  • 4 bulvikių
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 šaukštelio sviesto
  • 0,5 laimo nutarkuotos žievelės
  • 1 kupino šaukšto smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su aliejumi kol taps minkšti. Įpilkite šlakeli balzaminio acto ir dar pakepkite kol nugaruos. Pasūdykite, sudėkite garstyčias ir išmaišykite.

Kepsniukus iškepkite su aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite laimo sultimis, uždėkite svogūnų masę.

Košei pasmulkintas bulves ir morkas išvirkite sūdytame vandenyje. Sutrinkite. Įdėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuoto laimo žievelę, sūrį ir petražoles. Dar kartą gerai permaišykite.

P.S. Labai neblogi deriniai. Salotos ar koks kitas karštas garnyras turi būti kuo neutralesi, nes ir taip daug skonių 😉 Košę gražiau patiekti atskirai mažuose indeliuose (pvz. krembriulinėse), nes morkos košėje nemato reikalo formuotis.

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2011-11-03 at 18:48

    Laura, kadangi sukiesi restorane, gal gali pagelbet ir patarti, kur galiu įsigyti cremebrule indelius ir suflė indelius?

    Ale, žių, kad ant žuvies sėdai? Heheheeeeeeeeeeeeeee 😀

  • Reply
    Laura
    2011-11-03 at 19:40

    Aš jų irgi ilgai ieškojau…nusipirkau indų parduotuvėje “Žana”. Mačiau IKI, bet ne baltus, o rusvus. “Sangaida” dar tokia yra – indų tiekėja restoranams. Manau taip ir reiktų ieškoti…indų parduotuvėse arba didesniuose prekybos centruose.
    O dėl žuvies kaip čia “nesėsi”, jei maniškio pagalba, pilnas kameros stalčius prikrautas ir jį jau reikia tuštinti 😉

  • Reply
    Mindaugas
    2011-11-04 at 17:26

    IKI nebėra, Žanoje taip pat nėra, tad liko man tik Sangaida, tikiuos ryt rasiu 🙂

    Mane irgi ant menkių kviečia kitą sekmadienį, tad vis galvoju, nes iš Klp į Vln sekmadienio naktį tingėsis lėkti, o kur dar pamiegot, nes anksti pirmadienį į darba.. matysiu kaip, bet menkių labai noriu, nors ir nėra garantijos, kad pagausiu 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-11-04 at 19:06

    Bet kaip įdomiai su ta Žana…atseit indų parduotuvė, o šitokio paprasto dalyko nėra…aš joje tik iš trečio karto radau ir tai didesnius nei reikėtų. Bet nusipirkau, nes pagalvojau apie praktiškumą…tiks ir ledam, kokiai bulvių košei ar garnyrui prie karštų patiekalų patiekti ir užkepėlėm gaminti.

  • Leave a Reply