Daržovės/ Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydekos maltinukai su svogūnų garnyru

Lydekos maltinukai

Lydekos maltinukai – putlūs, sultingi dėl ypatingų ingredientų – kiaulienos lašinių ir grietinėlės. Išbandykite lydekos maltinukus tailandietiškai, tik vietoj recepte nurodytos lašišos dėkite lydeką.

Lydekos maltinukai:

  • 1 kg lydekos filė
  • 120 g žalių kiaulienos lašinių (galite dėti sūdytus)
  • 1 kubeliais pjaustyto svogūnas
  • 3 smulkintų česnako skiltelių
  • Aliejaus kepimui
  • 2 standartinio batono riekių (arba 3 šaukštų džiuvesėlių)
  • 100 – 150 ml grietinėlės (jei naudosite džiūvesėlius grietinėlės reiks apie 200 – 250 ml)
  • 2 kiaušinių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Malto muškato riešuto
  • Miltų apvoliojimui (naudoju kukurūzų)

Svogūnų garnyrui:

  • 4 svogūnų
  • Aliejaus kepimui
  • Balzaminio acto šlakelis
  • Druskos
  • Kaparėlių

Gaminimo eiga:

Svogūną kepkite su aliejumi kol suminkštės, sudėkite česnaką ir pakepkite dar kelias minutes. Atvėsinkite.

Duonos riekeles arba džiūvesėlius užmerkite grietinėlėje. Lydekos file sumalkite kartu su lašiniais ir išmirkusiomis duonos riekelėmis.

Lydekos masę sumaišykite su kepinto svogūno mase, paplaktais kiaušiniais, prieskoniais.

Suformuokite maltinukus, pavoliokite miltuose ir kepkite su aliejumi.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su aliejumi ant lėtos ugnies kol suminkštės. Įpilkite šlakelį balzamiko acto ir dar pakepkite, kol nugaruos. Įberkite druskos, kaparėlių, išmaišykite ir patiekite.

Galima iš karto valgyti, o galima dar ir patroškinti su daržovėmis ar grietinėlės padažu.

2 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2011-11-01 at 14:29

    Laba, o kur prekybos centre buna tie kapareliai?? Jie konservuoti??

  • Reply
    Laura
    2011-11-01 at 15:35

    Taip, konservuoti. Būna prie konservuotų daržovių (pomidorų, kukurūzų, česnakų ir pan.) arba prie alyvuogių.

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI