Lietuviški patiekalai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Gandro kukelė

Gandro kukelė - bulviukose.lt

Reikės:

  • 100 g ruginių miltų
  • 100 g kvietinių miltų
  • ~0,5 stiklinės karšto sūdyto vandens
  • Linų sėmenų
  • Kiaušinio plakinio
  • Gabalėlio karšto rūkymo lašinių

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite, pamažu pilkite vandenį ir maišykite tol, kol tešla taps standi ir kočiojama. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti.

Plonai iškočiokite, pertepkite pašildytu lašiniu, sulenkite pusiau ir vėl kočiokite. Taip kartokite dar 3 kartus. Stikline išspauskite paplotėlius.

Dėkite į riebalais pateptą skardą, aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sėmenimis.

Kepkite 180C orkaitėje kol gražiai parus.

(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė “Metai už stalo”)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Forelle
    2011-11-04 at 17:19

    Greitai susisukai. Kaip matau sluoksniuoti gavosi? Reikės kada išbandyti, atrodo visai skaniai pakramsnojimui

  • Reply
    Laura
    2011-11-04 at 19:02

    Nu jo susisluoksniavo ir išsipūtė. Pakramsnojimui gal ir neblogai. Ir su sezamu tiktų.

  • Leave a Reply