Pica su lydeka – kūriau šį receptą galvoj keletą savaičių. Paskui ėmėm dviese ir sukūrėm. Gavosi geriau negu tikėjomės. Tiesiog skanu ir viskas, ko daugiau reikia? Picos tešlos (dariau pagal šį receptą)
Padažui reikės:
- Grietinės
- Vorčesterio padažo
- Cukraus
- Kaparėlių
Pica su lydeka:
- Jaunučių lydekų filė, kuo jaunesė tuo geriau (didesnių per didelės ašakos)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelis laimo sulčių
- Tarkuoto fermentinio sūrio
- Griežinėliais pjaustyto poro
Gaminimo eiga:
Padažui į grietinę įpilkite šlaką vorčesterio padažo, žiupsnelį cukraus ir šakute patrintų kaparėlių. Padažą reikia daryti gan aitroką. Turi jaustis ir vorčesteris, ir kaparėliai, ir šiek tiek saldumo.
Lydekos filė pasidėkite odele į apačia ir peiliu mažais kvadratėliais įpjaukite neperpjaunant odos. Šis „žaidimas” reikalingas tam, kad būtų susmulkinti filė likusios ašakėlės. Filė supjaustykite kvadratėliais, pasūdykite, pašlaktykite laimo sultimis, pabarstykite pipirais.
Picos padą aptepkite padažu, užbarstykite sūrį, porus, lydekos gabaliukus. Ant viršaus dar palaistykite padažu.
Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus krašteliai.
9 Comments
Mindaugas
2011-11-22 at 15:22Nu va, čia tai originali picukė, labai norisi paragauti, jau skrandis pavargo nuo visų kumpių, paprikų ir t.t. 😉 Matau, dar žuvies iš kameros neištuštinai? 😀
rennie
2011-11-22 at 16:49Pas tave kaip visad originalu ir neįprasta, norėčiau tokios picutės paragauti 🙂 Nu bet ir pavydžiu tau tos kameros prigrūstos lydekų, jau gailiuosi, kad maniškis ne žvejys 🙂
Laura
2011-11-22 at 15:28Ojej…kažin ar iki pavasario ištuštinsiu, nes, kad daugiau tilptų vien filė prisigrūdau 😉 Turiu dar krūvą receptų su lydekom, tai ir varysiu iš eiles.
Eglė
2011-11-22 at 17:28seilės iki žemės tįsta. kad taip koks lydys į mano šaldytuvą įšoktų 😉
Laura
2011-11-22 at 19:30Kaip niekad žuvingi metai buvo mano žvejui, užtai dabar ir tokia turtinga 😉 Mačiau jau ir prekybos centruose gyvų lydekų galima nusipirkti….
Mindaugas
2011-11-23 at 14:29O pas mane mankės guli kameroj 🙂 Reiks iš jų kokį gėri paruošt.
Aušra
2011-11-23 at 15:56Bet tikrai, tiek skanumynų su žuvimi! Vis laukiu pamokymų, kaip ešeriui skurą nudirti… 🙂
Laura
2011-11-23 at 16:11Mindaugai, na ką…lauksiu ko nors labai įdomaus 😉
Aušra…ačiū, kad priminei dėl ešerių, baisi skleroznikė aš pasirodo! Vis pamirštu ir pamirštu….dabar užsirašau raštelį, pasikabinu ant šaldytuvo ir kai tik gausiu ešerį, nufotkinsiu skūros dirimą 😉
Alvydas Kerpė
2024-01-27 at 11:01Labas visiems, nereik bijoti didesnių (1,5-3kg) lydekų- nulupti skūrą , padaryti faršą, nedidelėm porcijom sušaldyti. Tinka picom, kotletams, švelniai pamarinuotiems kotletams , ir garbini Sutvėrėją…