Saulėje džiovintų pomidorų pesto fantastiškas pagardas, tinkantis tepti ant duonos ir dėti į padažus. Pesto galite maišyti su majonezu ir naudoti kaip padažą šaltiems mėsos, žuvies patiekalams, daržovėms. Sumaišykite su aliejumi ir turėsite puikų padažą salotoms. Pakaitinkite su grietinėlę – va jums puikiausia padažas prie bet kokios mėsos ar žuvies kepsnio. Pomidorų pesto taip pat gali būti puiki valgoma dovana Kalėdoms ir kitoms progoms.
Saulėje džiovintų pomidorų pesto:
- 300 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 1 citrinos žievelės
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- 70 g kepintų saulėgrąžų
- 2 česnako skiltelių
- Žiupsnelio druskos, šviežiai maltų pipirų
- 100 g alyvuogių aliejuje. Su šiuo kiekiu aliejaus pesto gaunasi tirštas. Jei norite skystesnio, pilkite daugiau aliejaus
Gaminimo eiga:
Į smulkintuvą S formos peiliukus sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, nutarkuotą citrinos žievelę, tarkuotą kietąjį sūrį, kepintas saulėgrąžas, česnako skilteles, žiupsnelį druskos, pipirų, supilkite aliejų.
Trinkite iki vientisos masės. Jei norėsite skystesnio pesto, kaip ir minėjau pilkite daugiau aliejaus.
Jei neturite smulkintuvo S formos peiliuku, galite drąsiai smulkinti rankiniu blenderiu.
Komentarų nėra