Duona su obuolių gabaliukais gardinta linų sėmenų, sezamų ir saulėgrąžų sėklomis. Nuostabiai kvapni, salstelėjusi, minkšta ir drėgna duona.
Duona su obuolių gabaliukais:
- 200 ml pusiau saldaus išsikvėpusio sidro (pyliau saldų rislingą ir šlakelį citrinos sulčių)
- 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- 115 g mažais kubeliais pjaustytų obuolių
- 350 g kvietinių miltų
- 1,5 šaukšto linų sėmenų
- 1,5 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
- 1 šaukšto saulėgrąžų
- 1 šaukšto grietinės
- 1 šaukštelio druskos
- 1,5 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio sausų mielių
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).
Šią duoną galima kepti ir orkaitėje. Į virtuvinį kombainą su tešlos kabliu sudėkite visus sausus produktus, tada visus šlapius produktus ir minkykite tešlą kol taps glotni ir vienalytė. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite, kad pakiltų. Pakilus išverskite tešlą ant stalo, sufomuokite kepaliuką, dėkite į kepimo popieriuje išklotą formą ir palaikykite, kad dar kartą pakiltų. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
(Šaltinis: “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)
Jums taip pat gali patikti duonos su morkomis ir pankoliais receptas.
2 Comments
odeta
2013-03-19 at 16:55Laura, apie miltus:) Kvietiniai miltai patys geriausi iš pietinių šalių, nes ten jiems pats geriausias klimatas, ruginiai pas mus. Todėl ir kvietiniai kepiniai: makaronai, picos, ciabatos, prancūziški batonai ir t.t. Italijoje, Prancūzijoje ir t.t. patys skaniausi. O ruginė duonelė, skaniausia šiaurėje.
O Taviškė duona, tokios kitokios spalvos kaip nei batonas, kaip ne duona:) Mielai paragaučiau:)
Laura
2013-03-19 at 19:24Odeta, savaime aišku, bet kaip paprastai moterytei susigaudyt kai tokių miltų prašo receptūros. Aš kažkada tokių knygų, kuriose išvardintų produktų nėra Lietuvoje, tiesiog nepirkdavau, dabar kai gudresnė pasidariau, tai atitaikau 😉