Cibulynė – žemaitiškas senoviškas pasninko valgis, puikiai tinkantis Kūčių stalui.
Cibulynė:
- 1 silkė
- 1 svogūnas
- 2 stiklinės šalto virinto vandens
- Acto 9%
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Cukraus
- Krapų
Gaminimo eiga:
Silkę išfiliuokite. Filė iškepkite. Kepti galite orkaitėje arba krosnyje įvynioję į kepimo popierių arba ant sausos keptuvės. Kauliukus išrinkau, nors to daryti greičiausiai nereikia.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, kuriuos dar padalinkite per pusę.
Silkę su svogūnais sudėkite į dubenį ir patrinkite šakute. Supilkite vandenį. Įpilkite šlakelį acto, įdėkite druskos, cukraus, pipirų. Gerai išmaišykite. Paskaninkite krapais.
Valgėme su virtomis bulvėmis su lupyna ir skrudintomis maltomis kanapių sėklomis.
P.S. Kai kur silkę kepdavo su visu stuburo kaulu, tik supjaustytą gabaliukais, nes iš kaulo išeina visas skanumas.
Žemaitiški receptai su Zita Kelmickaite.
(Šaltinis: Nemunas)
5 Comments
stg
2013-04-10 at 10:53O kanapių sėklų ingradientų sąraše nėra!
Laura
2013-04-10 at 13:15Čia priedas, kaip ir bulvės 😉
Ausrra
2013-04-13 at 08:49Ši sriuba žiauriai skani, ypač tokia macnesnė ir su silke, kepta ant žarijų. Seniau, tai buvo pagrindinis antros dienos patiekalas per vestuves. Dūšiai atgaivinti 🙂 Man ne mažiau skani nei šmakalas 🙂
Laura
2013-04-13 at 20:28Norėčiau ir aš pabandyti su kepta ant žarijų silke….tėvai turi krosnį, tik reik prisiruošt 😉
vita
2020-07-22 at 10:00Viena mano mėgstamiausių sriubų!