Virtos kiaulių ausys su žirniais – mylima alučio mėgejų klasika 🙂
- Išsivirkite ausų daugiau ir galėsite pasigaminti puikių azijietiškų salotų.
- Jei laikas prie puodų jums prilygsta meditacijai, pabandykite nustebinti visus kiaulių ausų slėgtainiu.
- Esat girdėję apie kiaulių ausų čipsus? 🙂
- Restoraninis patiekalas su kiaulės ausim.
Virtos kiaulių ausys:
- 2 ausų (kiaulės)
- Prieskoninių daržovių po gabaliuką (tinka morka, svogūnas, saliero šaknis, poras, pastarnokas)
- Prieskoninių žolelių (tinka petražolės, čiobreliai, dašis ir pan.)
- Kelių skiltelių česnako (galite net nelupt, užteks padalinti per pusę)
- Druskos
- Kelių lauro lapų
- Po kelis grūdelius kvapniųjų ir karčiųjų pipirų
- Šlakelio balto vyno acto
Kiaulių ausų glazūra:
- 1 šaukštelio medaus
- 1 šaukšto Vorčesterio padažo
Žirniams:
- 1 stiklinės žirnių
- 1 nedidelio svogūno
- Pluoštelio svogūnų laiškų
- Šlakelio balzamiko acto
- Šlakelio sojos
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Kiaulės ausis gerai nuplaukite. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirus, vandenį nupilkite, ausis nuplaukite. Užpilkite švariu šaltu vandeniu, sudėkite prieskonines daržoves, lauro lapus, pipirus, druską, įpilkite šlakelį vyno acto ir užvirkite. Virkite nuo užvirimo ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite prieskonines žoleles. Ausis atvėsinkite sultinyje, kuriame virė. Sultinys turi būti pakankamai sūrus.
Medų sumaišykite su Vorčesterio padažu.
Atvėsusias ausis išgriebkite iš sultinio, nusausinkite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Aptepkite glazūra. Kepkite ausis iki 180° C įkaitintoje orkaitėje vis pavartant ir patepant glazūra, kol taps gražios rusvos spalvos.
Žirnius perplaukite ir užmerkite kelioms valandoms, nes greičiau išvirs. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, baigiant kept įpilkite balzamiko acto, sojos, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepkite maišant apie minutę. Svogūnų masę sudėkite į išvirusius žirnius, paskaninkite maltais pipirais.
4 Comments
rennie
2013-04-11 at 18:35Kaip gražiai atrodo, net keista matyti, kad kiaulės ausys su žirniais gali taip gerai atrodyti 🙂
Laura
2013-04-12 at 21:04Rennie, bet ir skanu žinok…ši glazūra tobulai tinka kiaulienai 😉
Sigita
2013-04-30 at 13:38Atrodo nerealiai……….taip ir norisi paragaut
Laura
2013-04-30 at 16:53Sigita, dėkui 😉