Aukso fondas/ Mėsa/ Subproduktai

Kiaulių ausų čipsai

Kiaulių ausų čipsai. Užkandis prie alaus - bulviukose.lt

Kiaulių ausų čipsai – fantastiškas užkandis subproduktų mėgėjams. Tiesa, darbo nemažai, bet labai verta 🙂

Kiaulių ausų čipsai:

  • 1 kiaulės ausies
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 nedidelės morkos
  • Gabaliuko saliero gumbo
  • 2 lauro lapų
  • Kelių pipirų grūdelių
  • Kelių čiobrelio šakelių
  • Druskos
  • Miltų
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, rūkytos paprikos

Gaminimo eiga:

Kiaulės ausį su šepetuku nuplaukite po tekančiu vandeniu. Įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol užvirs. Po to vandenį nupilkite, ausį nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu, kad apsemtų, ir vėl virkite, kol užvirs (nugraibykite atsirandančias putas). Kai užvirs ugnį sumažinkite iki minimumo, kad vanduo vos judėtų, sudėkite sausai pakepintas daržoves: svogūną, morką, salierą, taip pat pipirų grūdelius, lauro lapus, čiobrelius. Virkite uždengtame puode 3 val. Atvėsinkite sultinyje, kuriame virė.

Ausį išimkite, nusausinkite, dėkite ant kepimo popieriaus lapo, uždenkite kitu kepimo popieriaus lapu, ant viršaus uždėkite sunkų daiktą (plytą, puodą su vandeniu ir pan.) Taip paslėgtą  ausį šaldytuve laikykite per naktį.

Paslėgtą ausį supjaustykite plonais griežinėliais, apvoliokite miltuose ir kepkite iki 180 °C  įkaitintuose riebaluose 3-4 minutes. Iškepusius kiaulių ausų čipsus dėkite ant rankšluostinio popieriaus riebalams susigerti, pabarstykite druskos ir rūkytos paprikos mišiniu.

Šaltinis: Daniel Doherty “Duck&Waffle: Recipes and Stories”

Jums taip pat gali patikti klasikinis virtų kiaulių ausų su žirniais receptas.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI