Pankolis užkeptas Gorgonzolos sūriu – pankolio gaiva smagiai dera su riebia ir pikantiška Grogonzola.
Pankolis užkeptas Gorgonzolos sūriu:
- 1 pankolio
- Gabaliuko karšto rūkymo šoninės
- Sviesto ir aliejaus kepimui
- Juodųjų kalamata alyvuogių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- ~150 ml grietinėlės
- Gabaliuko Gorgonzolos sūrio
Gaminimo eiga:
Pankolį supjaustykite trikampukais (arba kaip patinka). Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, sudėkite pjaustytą pankolį ir kepkite apie 5 minutes maišant. Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą šoninę ir kepkite dar kelias minutes.
Pankolį su šonine supilkite į kepimo formelę, ant viršaus sudėkite pasmulkintas alyvuoges, užpilkite grietinėle (neturi visiškai apsemti), pabarstykite pipirais. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių. Baigiant kept ant viršaus užtrupinkite Gorgonzolos sūri. Kepkite kol jis išsilydys.
Valgėme su česnakiniu batonu.
Jums taip pat gali patikti marinuotų pankolių receptas.
1 Comment
aguonele
2013-05-19 at 17:50Atrodo tai nerealiai skaniai <3