Lydytas sūrelis – senovinis tradicinis lietuviškas receptas. Pasiginkite naminį lydytą sūrelį, priedų pagalba suteikdami jam įvairiausių skonių.
Lydytas sūrelis:
- 200 g 9% varškės
- 1 nubraukto šaukštelio sodos
- 2 šaukštų grietinės
- 1 kiaušinio trynio
- Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- Priedų pasirinktinai: žalumynų (petražolių, krapų, špinatų, bazilikų ir pan.), įvairių džiovintų prieskoninių žolelių, trintų česnako skiltelių, kmynų, maltų džiovintų grybų, saulėje džiovintų pomidorų, kaparėlių, galima įtarkuoti kietojo sūrio, įtrupinti sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir t.t.
Gaminimo eiga:
Ant varškės užberkite sodą, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 10 minučių. Trynį įleiskite į puodelį, kuriame virsite ir sumaišykite su grietine. Sudėkite varškę ir išmaišykite.
Puodelį uždėkite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite visą laiką maišant. Kai varškė bus beveik išsilydžiusi, sudėkite druską, pipirus ir pasirinktus priedus. Šį sūrelį dariau su petražolėmis.
Kai masė taps vienalytė, supilstykite į indelius ir atvėsinkite.
Kuo riebesnė varškė, tuo tirštesnis bus sūrelis.
Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų
(Šaltinis: Forelle)
2 Comments
Inga
2010-07-09 at 18:12Kaip gražiai nuotraukoje atrodo…… :)~
Laura
2010-07-09 at 19:38Bent kartą nuotrauką beveik pagyrei 😛