Salotos su gėlėmis – vasariškas restoraninis patiekalas 🙂 Pamenu šias salotas gaminau vienam konkursui ir laimėjau labai gerą vyno kamščiatraukį 🙂
Gėlių žiedai gali suteikti puošnumo ir egzotikos mūsų gaminamiems patiekalams. Gėlėmis yra puošiami tortai, desertai, kokteiliai, šalti užkandžiai. Puošti rekomenduojama tik tomis gėlėmis, kurios iš tiesų gali būti valgomos, antraip gali grėsti nemalonumai apsinuodijus. Todėl prieš dedami gėlės žiedą ant patiekalo, gerai įsitikinkite ar gėlė nenuodinga.
Salotos su gėlėmis:
- Saujos špinatų lapelių
- 14 gražgarstės lapelių
- 10 braškių
- 100 g Mocarelos sūrio
- 10 našlaičių žiedų
Padažui:
- 4 šaukštų alyvų aliejaus
- 2 šaukštelių Gorgonzolos sūrio
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukštelio skysto medaus
- 2 šaukštelių smulkintų lazdyno riešutų
Gaminimo eiga:
Špinatų ir gražgarsčių lapelius nuplaukite, nusausinkite kiaurapuodyje, sudėkite į lėkštę.
Ant viršaus sudėkite per pusę perpjautas braškes, pasmulkintą Mocarelos sūrį.
Padažui sumaišykite aliejų jų sutrupintu Gorgonzolos sūriu, citrinos sultimis, smulkintais riešutais ir medumi.
Salotos su gėlėmis gali būti patiekiamos ir su medaus – garstyčių, taip pat pesto padažais.
Salotas užpilkite padažu ir papuoškite našlaičių žiedais.
Ar žinote, kad valgomi gali būti ne tik gėlių žiedai, bet ir laukiniai augalai. Daugiau receptų su laukiniais augalais
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra