Anties krūtinėlė su bulvių koše įdarytais salierais ir karamelizuotais svogūnais.
Anties krūtinėlė:
- 2 anties krūtinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- 1 nedidelis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Šlakelis brendžio
- 1 stiklinė smulkiai pjaustyto moliūgo
- Po žiupsnelį džiovinto čiobrelio ir šalavijo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelis grietinėlės
Įdarytiems salierams:
- 2 maži salierų gumbai
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- Druskos, pipirų grūdeliais, lauro lapų
- 4 nedidelės bulvės
- 2 skiltelės česnako
- 2 šaukštai petražolių lapelių
- 2 šaukštai kietojo sūrio
- Šlakelis grietinėlės
- Sviesto gabaliukas
Karamelizuotiems svogūnams:
- 2 svogūnai
- Gabaliukas poro
- 1 šaukštas sviesto
- 2 šaukštai cukraus
- Druskos
Gaminimo eiga:
Iš krūtinėlių išpeškite plunksnų padaigas (jei yra), iš kitos krūtinėlių puses nupjaustykite plėves. Krūtinėles dėkite odele žemyn į stipriai įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol odelė gražiai apskrus. Pabarstykite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Dėkite į iki 70° C įkaitintą orkaitę ir brandinkite 1,5 valandos.
Į keptuvę, kurioje kepė krūtinėlės, įpilkite šlakelį brendžio, šiek tiek vandens ir trumpai pavirkite. Skystį panaudosite padažui.
Padažui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu. Sudėkite smulkintas česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite moliūgus, supilkite nuo kepimo likusias sultis, sudėkite prieskonius, druską, uždenkite ir virkite, kol moliūgas suminkštės. Padažą sutrinkite smulkintuvu, jei reikia dar pertrinkite per sietelį. Įpilkite šlakelį grietinėlės ir užvirinkite.
Salierų gumbelius nulupkite, perpjaukite pusiau, įdėkite į vandens ir grietinėlės mišinį, įberkite druskos, pipirų, įdėkite 2 lauro lapelius ir virkite, kol salierai suminkštės. Išgriebkite ir atvėsinkite. Peiliu išpjaukite vidurį, palikdami tik sieneles.
Bulves išvirkite ir sutrinkite. Pagardinkite sviestu ir grietinėle. Sudėkite kepintus trintus česnakus, smulkiai pjaustytas petražoles, sūrį ir gerai išmaišykite.
Bulvių mase įdarykite salierus.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis. Svogūnus ir porus supjaustykite storais žiedais, dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite, sudėkite į kepimo formą ir pabarstykite druska.
Kai krūtinėlės orkaitėje subręs, jas išimkite, suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 150° C, sudėkite karamelizuotus svogūnus, įdarytus salierus ir pašildykite.
Jums taip pat gali patikti keptos anties krūtinėlės su apelsininiais blyneliais receptas.
5 Comments
Indrė
2013-12-06 at 08:14Atrodo stebuklingai! Paskutines dvi savaites laiko visai nėra, tai ir namie gaminto maisto taiiiip pasiilgau. O čia dar toks prabangus – pasakiškai skaniai atrodo.
Odeta
2013-12-06 at 13:10Laura, labai džiaugiuosi, kad patiko. Aš kažkada išbandžiau šitokiu būdu kepti anties krūtinėlę ir nebegaliu jau kitaip. Nes kiek esu išbandžiusi kitaip kepti, vis tiek prasčiau gaunasi:)
Laura
2013-12-06 at 20:50Indre, dėkui 😉
Odeta aš net nebandysiu kitais būdais kept, nes šis yra tobulas!
Rūta
2013-12-07 at 17:15mh, aš šitą iš Odetos irgi turiu nusižiūrėjusi 🙂
Laura
2013-12-07 at 21:56Rūta, maniškis sakė, kad jeigu nebūtų jautienos kepsnių, tai būtų pats skaniausiais kepsnys 😉 Kepk būtinai!