Do Chua vietnamietiškai marinuotos morkos ir baltieji ridikai. Šios daržovės pjaustomos plonomis juostelėmis ir marinuojamos cukraus, acto ir druskos tirpale. Do Chua dažnai naudojamas kaip pagrindinis ingredientas vietnamietiškuose patiekaluose, pavyzdžiui, banh mi (vietnamiečių sumuštiniai), sriubose arba kaip užkandis.
Do Chua vietnamietiškai marinuotos daržovės:
- 500 g daikonų
- 500 g morkų
- 1 l vandens
- 6 šaukštai ryžių acto
- 3 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai druskos
Gaminimo eiga:
Morkas ir daikonus sutarkuokite šiaudeliais specialia tarka. Arba pjaustykite, jei netingite 🙂
Į vandenį suberkite druską ir cukrų, supilkite ryžių actą ir išmaišykite. Daržoves sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, užsukite dangteliais.
Laikykite šaldytuve. Valgyti galima po 3 parų. Šaldytuve galite laikyti iki 3 savaičių.
Jums taip pat gali patikti korėjietiškų morkyčių receptas.
(Šaltinis: čia)
Komentarų nėra