Daržovės

Do Chua – vietnamietiškai marinuotos morkos ir daikonai

Do Chua - vietnamietiškai marinuotos morkos ir daikonai - bulviukose.lt

Reikės:

  • 500 g daikonų
  • 500 g morkų
  • 1 l vandens
  • 6 šaukštai ryžių acto
  • 3 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai druskos

Gaminimo eiga:

Morkas ir daikonus sutarkuokite šiaudeliais specialia tarka. Arba pjaustykite, jei netingite 🙂

Į vandenį suberkite druską ir cukrų, supilkite ryžių actą ir išmaišykite. Daržoves sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, užsukite dangteliais.

Laikykite šaldytuve. Valgyti galima po 3 parų. Šaldytuve galite laikyti iki 3 savaičių.

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply