Trinta dilgėlių sriuba su česnakiniais skrebučiais – tikra pavasarinė sriuba.
Trinta dilgėlių sriuba:
- 100 g šviežių dilgėlių
- 100 g svogūnų laiškų
- 5 bulvių
- Gabaliuko sviesto
- 1 l daržovių arba vištienos sultinio
- 150 ml 35 % grietinėlės
- Žiupsnelio čiobrelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Skrebučiams:
- Kelių riekelių mėgiamos duonos
- 1 skiltelės česnako
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Dilgėles nuplaukite, nuplikykite.
Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite gabaliuką sviesto, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepinkite. Sudėkite dilgėles, kubeliais pjaustytas bulves, kepkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį, virkite, kol bulvės suminkštės. Sriubą sutrinkite smulkintuvu, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais ir čiobreliais, dar kartą užvirkite.
Duonos riekeles pakepinkite su aliejumi, įtrinkite česnaku, supjaustykite kubeliais.
Prieš patiekiant sriubą, užbarstykite ant jos skrebučių.
(Šaltinis: R. Ničajienė „Sezoninė virtuvė”)
Jums taip pat gali patikti dilgėlių sriubos su kiaušiniu marškinėliuose receptas.
Jums taip pat gali būti įdomus nemokamas laukinių valgomų augalų leidinys.
Komentarų nėra