Kepti bebro šonkauliukai su bulvių ir pastarnokų garnyru ir pomidoriniu padažu. Daugiau receptų su bebriena rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.
Reikės:
- 2 juostų bebro šonkauliukų
Šonkauliukų marinatui:
- Šlakelio aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 3 trintų česnako skiltelių
- Žiupsnelio džiovintų citrinžolių
- Žiupsnelio rudojo cukraus
- Šlakelio Vorčesterio (Vusterio) padažo
- Žiupsnelio maltų čili pipirų
- Žiupsnelio džiovintų čiobrelių
Garnyrui:
- Kelių bulvių
- Pastarnoko šaknies
- Aliejaus
- Prieskoninės druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- 2 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
- Alyvuogių aliejaus
- 1 stiklinės naminio pomidorų padažo
- 1 šaukštelio rupių garstyčių
- 1 šaukšto Vorčesterio (Vusterio) padažo
- 1 šaukšto sojos padažo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Šonkauliukų marinatui skirtus produktus sumaišykite, įtrinkite šonkauliukus ir palikite marinuotis per naktį.
Bulves ir pastarnokus supjaustykite, kaip patinka, sumaišykite su aliejumi ir prieskonine druska.
Šonkauliukus ir daržoves kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.
Padažui česnaką pakepinkite su aliejumi, supilkite likusius produktus ir pavirkite 5-7 minutes. Sutrinkite smulkintuvu ir dar kartą užvirkite.
Kepti bebro šonkauliukai patiekiami su bulvėmis, pastarnokais ir padažu. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra