Dilgėlių sriuba su kiaušiniu marškinėliuose – aromatinga pavasario sriuba.
Dilgėlių sriuba su kiaušiniu:
- 0,5 l daržovių arba vištienos sultinio
- Žiupsnelio pankolių sėklų
- 1/3 žvaigždinio anyžio
- Geros saujos dilgėlių
- 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
- 2 šaukštelių sviesto
- 2 šaukštelių miltų
- 2 kiaušinių
- Šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Virdami sultinį, įdėkite į jį žiupsnelį pankolių sėklų ir anyžio žvaigždę.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, sudėkite miltus ir maišydami kepinkite, kol neliks žalių miltų kvapo.
Dilgėles nuplikykite ir susmulkinkite.
Sudėkite į sultinį kepintus miltus, gerai išmaišykite ir užvirkite, sudėkite dilgėles ir pavirkite kelias minutes.
Kiaušiniams užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.
Patiekite sriubą su kiaušiniu virtu marškinėliuose, pabarstykite svogūnų laiškais ir pipirais.
Jums taip pat galit būti įdomus nemokamas laukinių valgomų augalų vadovas.
6 Comments
Rūta
2014-04-23 at 14:20man atrodo, kad sriuboje marškinuotas kiaušinis – baisiai puiku 🙂
Odeta
2014-04-23 at 14:44O dar si savaitgali bus galima dilgeles rauti, ne per velai?
Man irgi tas be luksto virtas kiausinis, kazkas nerealiai tobulo:)
Dar noriu ismokti minkstai virta kiausini nulupti. Kiek bandziau, vis trynys pabega:)
Laura
2014-04-23 at 14:44Rūta, kad ir skanu baisiai 😉
Laura
2014-04-23 at 14:47Odeta aš jas visą jų augimo periodą skinu. Jau paaugusių tik viršūnes. Gal jos ne tokios maistingos kaip pavasarį, bet vis tiek gerai. O kad nereiktų lupti minkšto kiaušinio paprasčiau išsivirti be lukšto 😀 Jei trynys pabėga gal vis tik vos ilgiau reiktų pavirt?
Odeta
2014-04-23 at 16:58Maciau kazkokiame recepte, kad isverda kiausini minkstai, nulupa, tada apgaubia farsu ir iskepa. Kai prapjauna, isbega trynys. Kaip taip padaryti, man misle, nes nesugebu minkstai virto kiausinio nulupti:) Gal tu ka protingiau pasiulyti gali?
Laura
2014-04-23 at 17:21Kiek esu virus salotoms skystus kiaušinius man lyg visada nusilupdavo beveik normaliai. Gal čia nuo virimo būdo priklauso? Aš dedu kiaušinį į šaltą vandenį ir verdu ant maksimalios ugnies kol užvirs. Tada išjungiu ir palaikau kokias 5 minutes…tiksliai negaliu pasakyk kiek laiko, nes pasikliauju intuicija. Išėmus pakišu po šaltu vandeniu ir lupu…pabandyk…