Kepta bebro uodega su gaiviomis daržovių salotėlėmis. Daugiau receptų su bebriena rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.
Kepta bebro uodega:
- 1 bebro uodegos
- Šlakelio aliejaus
- Maltų lauro lapų
- Čiobrelio
- Mairūno
- Tarkuoto muskato riešuto
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- 1 nubraukto šaukštelio rudojo cukraus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Salotėlėms:
- Saujelės smulkintų petražolių lapelių
- 1 kubeliais pjaustyto raudonojo svogūno
- 1 kubeliais pjaustyto trumpavaisio agurko
- 1 šaukšto pasmulkintų kaparėlių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Bebro uodegą nuplikykite (galite pusę minutės palaikyti karštame vandenyje). Nulupkite. Įtrinkite išvardintais prieskoniais, įvyniokite į maistinę plėvelę. Marinuokite parą laiko šaldytuve.
Įvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 120 °C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.
Gaila neturėjau Vorčesterio padažo. Būčiau padariusi glazūrą iš jo ir medaus. Kitą kartą. 😉
Salotėlėms visus išvardintus produktus sumaišykite.
2 Comments
Jurga
2014-05-05 at 17:05Oho, kiek ilgai reik kept! Bet, matyt, tikrai verta:) tik ne per riebu?įdomu, koks skonis:)
Laura
2014-05-05 at 20:16Jurga, ilgai, nes žemoj temperatūroj. Tikrai verta 😉 Saikingomis dozėmis ne per riebu, o ir riebalas kitoks, standesnės konsistencijos. Skonio nežinau su kuo palyginti. Švelnus, mums labai skanu 😉