Brokolių troškinukas pagardintas šonine ir traškiais skrudintais migdolais.
Brokolių troškinukas:
- 1 žiedynėliais išskirstytos brokolio galvos
- Gabaliuko karšto rūkymo šoninės
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- 150 ml 35 % grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Saujelės skrudintų migdolų plokštelių
Gaminimo eiga:
Brokolių žiedynėlius nublanširuokite (sudėjus į verdantį sūdytą vandenį, pavirkite nuo užvirimo 10 sekundžių ir perplaukite šaltu vandeniu).
Šoninę supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išgriebkite. Tuose pačiuose riebaluose pakepinkite plunksnelėmis pjaustytus svogūnus, jiems baigiant kepti sudėkite griežinėliais pjaustytus česnakus. Sudėkite atgal šoninę, brokolių žiedynėlius, supilkite grietinėlę, įdėkite druskos, pipirų, užvirkite. Pavirkite minutę laiko arba, kol brokoliai perkais. Prieš patiekiant pabarstykite migdolų plokštelėmis.
Jums taip pat gali būti įdomus brokolių duonelės receptas.
Komentarų nėra