Mamos obuolių pyragas. Šį pyragą prisimenu nuo pat vaikystės. Mama iškepdavo visą blėką ir mes dar šiltą jį sukirsdavom 🙂
Tešlai reikės:
- 400 g sviesto
- ~3 stiklinių miltų
- Žiupsnelio druskos
- Nepilos stiklinės kefyro
Įdarui:
- Obuolių
- Kelių šaukštų cukraus
- Cinamono
- ~10 nedidelių sviesto kubelių
- 1 kiaušinio
Gaminimo eiga:
Miltus persijokite į dubenį. Paimkite sviestą ir burokine tarka tarkuokite į dubenį su miltais, vis juose pamirkant tarkuojamą gabalą. Sutarkavę, miltus su sviestu trinkite pirštais kol masė masė vientisa. Įdėkite žiuspnelį druskos, supilkite kefyrą ir suformuokite tešlą. Jei trūks miltų – dadėkite. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą dviem valandom.
Įdarui obuolius nulupkite (jauniems obuoliams nelupu). Padalinkite į 4 skilteles, išimkite sėklalizdžius. Skilteles supjaustykite riekelėmis. Į obuolius įpilkite cukraus (pilu pagal skonį), įberkite cinamono ir išmaišykite.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi dalis. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš pirmos dalies iškočiokite kepimo formos dydžio lakštą ir įklokite į ją. Suberkite ant viršaus obuolius. Suberkite sviesto kubelius. Iškočiokite antrą lakštą. Uždenkite juo įdarą ir užspauskite šonus bei kampelius.
Išplakite kiaušinį ir aptepkite pyrago viršų. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje kol gražiai paruduos.
Mamos obuolių pyragas skanu su ledais arba plakta grietinėle.
(Šaltinis: Mama)
Sekite bulviukose.lt Instagrame
4 Comments
Dalia
2010-08-05 at 10:50seniau žinojau tokią viečikę, kur panašų pyragą parduodavo… nu prapultis man būdavo, neatsisipirdavau.
Bet kai pati obuolių pyragus pradėjau kept, vis kažkaip kitaip, vis kažkokius kitokius… va dabar priminei man šitą…
bet jau razinkų kad pavarysiu!
Laura
2010-08-06 at 10:53Joana, katinui perduosiu, kad jis tobulas 😉
Dalia, nujo razinkos čia tinka tam kas jas mėgsta 🙂
Dalia
2010-08-05 at 10:52ar mano komentaras apie šį pyragą jau eteryje? Sistema nebeima, sako, kad jau rašiau…kartojuos…. hmmm… nu gal jie geriau žino
Joana
2010-08-05 at 09:07tobulas pyragas! (išbandysiu) bet katinas dar tobulesnis…