Desertų receptai/ Vaisių ir uogų receptai

Mamos obuolių pyragas

Obuolių pyragas - bulviukose.lt

Mamos obuolių pyragas. Šį pyragą prisimenu nuo pat vaikystės. Mama iškepdavo visą blėką ir mes dar šiltą jį sukirsdavom 🙂 

Tešlai reikės:

  • 400 g sviesto
  • ~3 stiklinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Nepilos stiklinės kefyro

Įdarui:

  • Obuolių
  • Kelių šaukštų cukraus
  • Cinamono
  • ~10 nedidelių sviesto kubelių
  • 1 kiaušinio

Gaminimo eiga:

Miltus persijokite į dubenį. Paimkite sviestą ir burokine tarka tarkuokite į dubenį su miltais, vis juose pamirkant tarkuojamą gabalą. Sutarkavę, miltus su sviestu trinkite pirštais kol masė masė vientisa. Įdėkite žiuspnelį druskos, supilkite kefyrą ir suformuokite tešlą. Jei trūks miltų – dadėkite. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą dviem valandom.

Įdarui obuolius nulupkite (jauniems obuoliams nelupu). Padalinkite į 4 skilteles, išimkite sėklalizdžius. Skilteles supjaustykite riekelėmis. Į obuolius įpilkite cukraus (pilu pagal skonį), įberkite cinamono ir išmaišykite.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi dalis. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš pirmos dalies iškočiokite kepimo formos dydžio lakštą ir įklokite į ją. Suberkite ant viršaus obuolius. Suberkite sviesto kubelius. Iškočiokite antrą lakštą. Uždenkite juo įdarą ir užspauskite šonus bei kampelius.

Išplakite kiaušinį ir aptepkite pyrago viršų. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje kol gražiai paruduos.

Mamos obuolių pyragas skanu su ledais arba plakta grietinėle.

(Šaltinis: Mama)

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Obuolių pyragas - bulviukose.lt

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

4 Comments

  • Reply
    Dalia
    2010-08-05 at 10:50

    seniau žinojau tokią viečikę, kur panašų pyragą parduodavo… nu prapultis man būdavo, neatsisipirdavau.
    Bet kai pati obuolių pyragus pradėjau kept, vis kažkaip kitaip, vis kažkokius kitokius… va dabar priminei man šitą…
    bet jau razinkų kad pavarysiu!

    • Reply
      Laura
      2010-08-06 at 10:53

      Joana, katinui perduosiu, kad jis tobulas 😉
      Dalia, nujo razinkos čia tinka tam kas jas mėgsta 🙂

  • Reply
    Dalia
    2010-08-05 at 10:52

    ar mano komentaras apie šį pyragą jau eteryje? Sistema nebeima, sako, kad jau rašiau…kartojuos…. hmmm… nu gal jie geriau žino

  • Reply
    Joana
    2010-08-05 at 09:07

    tobulas pyragas! (išbandysiu) bet katinas dar tobulesnis…

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI