Rabarbarų pyragas su migdolais – nesunkiai pagaminamas, saldžiarūgštis pyragas su traškiais migdolais.
Rabarbarų pyragas su migdolais:
- 1/4 stiklinės tirpinto sviesto
- 1/3 stiklinės grietinėlės (arba pieno)
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės cukraus (dėjau 1/2 stiklinės)
- 1 ir 1/4 stiklinės miltų
- Pusantro šaukštelio kepimo miltelių
- 1 didelio rabarbaro stambo
- 2 šaukštų skrudintų migdolų plokštelių
- Auksaspalvio arba klevų sulos sirupo
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Įmaišykite tirpintą sviestą, grietinėlę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kiaušinių mase.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus išpabarstykite nuluptą ir griežinėliais supjaustytą rabarbaro stambą.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos arba, kol įsmeigus į pyragą pagaliuką jis bus sausas.
Likus iki kepimo pabaigos 10 minučių, užberkite ant pyrago migdolų plokšteles, pašlakstykite sirupu.
Jums taip pat gali patikti trupiniuočių receptai.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra