Keptos strimelės – receptas ir vaizdinė darinėjimo instrukcija. Daugiau receptų su strimelėmis.
Keptos strimelės:
- 1 kg strimelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Smulkintų krapų
- Sviesto
Gaminimo eiga:
Strimelėms žirklėmis nukirpkite galvas, nugaros pelekus, uodegas, prakirpkite pilvus. Išvalykite, perplaukite. Strimeles išskleiskite kaip knygas. Nykštį, pradedant nuo uodegos, užkabinkite po stuburu ir atkelkite jį juo žuvies.
Strimeles suguldykite odos puse į apačią, pabarstykite druska, pipirais, smulkintasi krapais ir suvožkite taip, kad puselių oda būtų viršuje.
Strimelių „kepsniukus” pamirkykite kvietiniuose rupiuose miltuose ir kepkite ant vidutinės ugnies su sviestu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Valgykite su bulvių koše ir krienų padažu (į grietinėlę įdėkite krienų pagal skonį, druskos ir užvirkite)
Komentarų nėra