Reikės:
- 1 kg strimėlių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Smulkintų krapų
- Sviesto
Gaminimo eiga:
Strimėlėms žirklėmis nukirpkite galvas, nugaros pelekus, uodegas, prakirpkite pilvus. Išvalykite, perplaukite. Strimėles išskleiskite kaip knygas. Nykštį, pradedant nuo uodegos, užkabinkite po stuburu ir atkelkite jį juo žuvies.
Strimėles suguldykite odos puse į apačią, pabarstykite druska, pipirais, smulkintasi krapais ir suvožkite taip, kad puselių oda būtų viršuje.
Strimėlių “kepsniukus” pamirkykite kvietiniuose rupiuose miltuose ir kepkite ant vidutinės ugnies su sviestu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Valgykite su bulvių koše ir krienų padažu (į grietinėlę įdėkite krienų pagal skonį, druskos ir užvirkite)
No Comments