Jautienos tartaras su virtu kiaušiniu – greitai pagaminamas skanus užkandis. Dažniausiai su tartaru patiekiamas kiaušinio trynys. Šis variantas tiks nenorintiems valgyti žalių kiaušinių arba norintiems didesnės įvairovės.
Jautienos tartaras su virtu kiaušiniu :
- 300 g jautienos išpjovos (arba nugarinės)
- 1 nedidelio šaloto (arba 0,5 mėlynojo svogūno)
- 2 ančiuvių filė
- 0,5 šaukšto kaparėlių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 2 kiaušinių
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su susmulkintais svogūnu, kaparėliais ir ančiuviais. Paskaninkite aliejumi, druska, pipirais.
Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.
Suformuokite tartarus ir uždėkite ant jų po kiaušinį ir ančiuvio filė..
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
2 Comments
Odeta
2015-01-26 at 12:17Labai gerai atrodo:)
Laura
2015-01-26 at 12:19Ačiū 😉