Azijietiški šonkauliukai – puikus pasirinkimas kai norisi kai ko azijietiško.
Azijietiški šonkauliukai:
- 1 kg kiaulienos šonkauliukų
- Skrudintų smulkintų žemės riešutų
- 2 šaukštai šviežių kalendros lapelių
Marinatui:
- 0,5 svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 2 cm imbiero šaknies
- 1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
- 1 šaukštelis maltų kalendros grūdelių
- 1 šaukštelis džiovintos smulkintos citrinžolės
- 0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 3 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai žuvų padažo
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 3 šaukštai augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Svogūną, česnaką ir imbierą sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
Nuo šonkauliukų iš kaulų pusės nuplėškite plėvelę. Šonkauliukus supjaustykite, įtrinkite marinatu ir palikite kelioms valandoms marinuotis.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Prieš patiekiant apibarstykite žemės riešutais ir kalendrų lapeliais.
Jums taip pat gali patikti keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate.
(Šaltinis: knyga „Barbekiu. Mėsos, žuvies, daržovių patiekalai, desertai”)
Komentarų nėra