Baravykų karpačio – fantastiškas patiekalas. Jei norit ką nors nustebinti vakariene, tai jau žinosit ką gamint 🙂
Baravykų karpačio:
- Baravykų kepurėlių
- Skrudintų kedrinių pinijų
- Parmezano drožlių (galite ir sutarkuoti)
- Šviežio čiobrelio
Padažui:
- Kokybiško alyvuogių aliejaus
- Balzamiko acto
- Skysto medaus
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Baravykus supjaustykite kiek įmanoma plonais griežinėliais. Aš pjausčiau su pjaustykle.
Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, balzamiko actą, medų. Pagardinkite druska, pipirais. Padažas turi būti sūrus, rūgštus ir saldus.
Lėkštėje sudėkite baravykų griežinėlius, palaistykite padažu ir palikite šaldytuve pasimarinuoti 30 minučių. Išėmę užbarstykite kedrines pinijas, parmezano sūrį, čiobrelio lapelius.
Jums taip pat gali patikti bulvinių blynų su kastiniu ir baravykais receptas.
5 Comments
Neringa
2013-09-12 at 09:44Super! atrodo net užuodžiu per ekraną grybų kvapą:)
Laura
2013-09-12 at 10:18Neringa, man pačiai dar seilė tįsta, kai prisimenu skonį 😉
Odeta
2013-09-12 at 13:17DIEVIŠKA!!!
Laura
2013-09-12 at 13:49Odeta, aha 😀
Jurgita Lukoševičienė
2023-08-12 at 16:31Labai skanu!