Miltiniai nesaldūs patiekalai

Česnakinės bandelės su sūriu

Česnakinės bandelės su sūriu - bulviukose.lt

Česnakinės bandelės su sūriu – labai skanios, tinkančios valgyti vienas, su įvairiais užtepais ar patiekti su sriubomis, salotomis.

Česnakinės bandelės su sūriu:

  • 110 ml pieno
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukštelio su kaupeliu druskos
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto sviesto
  • ~170 g kvietinių miltų
  • ~170 g kvietinių rupių miltų
  • 2 šaukštelių sausų mielių

Įdarui:

  • 4 skiltelių česnako
  • 50 g sviesto
  • Žolelių (naudojau petražoles ir raudonėlį)
  • Sūrio gabaliuko (naudoja Džiugą)

Gaminimo eiga:

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Palikite, kad ji užmaišytų tešlą ir pakildintų. Kai tešla pakils, išimkite ją, perminkykite. Iškočiokite stačiakampio formos lakštą.

Sviestą ištirpinkite, sudėkite į jį smulkiai pjaustytą česnaką ir šiek tiek pakepinkite (labai nedaug). Sviesto-česnako masę užtepkite ant tešlos stačiakampio, užbarstykite žoleles, tarkuotą sūrį ir suvyniokite (pradedant nuo ilgosios kraštinės) vyniotinį. Supjaustykite gabaliukais.

Bandeles sustatykite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą (arba tiesiog įklotą kepimo popieriumi) skardą, pridenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir palikite, kad pakiltų dvigubai. Aš bandeles kepiau creme brulee tipo indeliuose

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos 😉

Jums taip pat gali patikti bandelių su picos įdaru receptas.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI