Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka su daržovėmis rytietiškai

Lydeka rytietiškai

Lydeka su daržovėmis rytietiškai – su daug daržovių ir tolimosios Azijos cinkeliu.

Lydeka su daržovėmis rytietiškai:

  • Lydekos (upinės ar ežerinės) filė pjaustytos kubikais (naudojau dalis be kaulų ir odos: papilvę ir nugaros juostelę. Kaulėtą dalį sunaudokite žuvies maltiniams)
  • 0,5 raudonos paprikos
  • Gabaliuko baklažano
  • Gabaliuko poro
  • 2 lapų pekino kopūsto
  • Gabaliuko cukinijos
  • 1 nedidelio pomidoro
  • Kelių svogūnų laiškų
  • Pakepintų sezamo sėklų
  • Kukurūzų krakmolo

Marinatui:

  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukštelio ryžių acto
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 2/3 šaukštelių malto imbiero

Padažui:

  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto  ryžių acto
  • 2 šaukštelių cukraus (kadangi mano sojos padažas buvo saldus, cukraus nedėjau, dėjau truputį druskos)
  • 3 šaukštų vandens
  • 1 šaukšto (nubraukto) kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga:

Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite juo žuvies gabalėlius ir pamarinuokite apie pusvalandį.

Daržoves supjautykite nestoromis lazdelėmis. Svogūnų laiškus padalinkite į kelias dalis.

Keptuvėje (idealiausia wok) stipriai įkaitinkite aliejų, dėkite krakmole apvoliotus lydekos gabalėlius ir maišydami kepkite kelias minutes, kol iškeps. Išimkite ir atidėkite.

Įpilkite į įkaitintą keptuvę dar šiek tiek aliejaus. Dėkite daržovės tokia tvarka kaip išvardinta recepte ir kepkite po kelias minutes įdėjus vis kitas daržoves ant didelės ugnies maišant.

Padažui visus produktus sumaišykite ir kaitinkite maišydami kol jis sutirštės.

Sudėkite į daržoves žuvį, supilkite padažą, užkaitinkite ir viskas. Sudėkite į lėkštes, apibarstykite sezamo sėklomis. Patiekite su ryžiais.

Daugiau receptų su lydeka.

5 Comments

  • Reply
    odeta
    2013-04-26 at 07:48

    Super! Išsisaugau. Kai tik vyras sugaus lydeką, bus išbandyta.

  • Reply
    Laura
    2013-04-26 at 07:51

    Sunaudojau paskutinę lydeką iš kameros….lauksiu dabar irgi šviežių 😉

  • Reply
    saslykas
    2013-04-26 at 08:49

    reikia ir man jau pradet lydekas gaudyt

  • Reply
    Forelle
    2013-04-26 at 14:58

    Receptas pačiu laiku, kaip tik iš šaldiklio ištraukiau lydeką, rytoj ryte susipirksiu visus trūkstamus ingredientus ir pietausiu rytietiškai 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-04-26 at 21:14

    saslykas gaudyk, gaudyk, nes kamera tokia tuscia, kad net aidi 😉
    Forelle, na va…tikiuosi patiks 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI